Siirry sisältöön

Kirjoittajakutsu muille kuin tieteellisille artikkeleille numeroon 1/2020

22.1.2020

Lehden esittely

Yliopistopedagogiikka-lehti on yliopistopedagogiikan asiantuntija- ja yhteistyöverkoston Peda-forumin julkaisema yliopisto-opetukseen ja -oppimiseen erikoistunut tieteellinen aikakausjulkaisu. Yliopistopedagogiikka on avoin verkkojulkaisu (CC BY 4.0). Lehti ei peri kirjoittajamaksua julkaisemisesta.

Lehden tavoitteena on tehdä tunnetuksi monitieteistä yliopistopedagogista tutkimusta, kohottaa yliopistopedagogisen julkaisemisen tasoa ja antaa mahdollisuus yliopistopedagogiseen julkaisemiseen suomeksi. Lehden tarkoituksena on myös tukea opettajuutta ja edistää oppimista yliopistoympäristössä. Lehti toimii opettajien, tutkijoiden sekä opetuksen kehittäjien yhteisenä foorumina. Kirjoituksia julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lehti julkaisee vertaisarvioitujen artikkelien lisäksi opetuksen kehittämiseen liittyviä tekstejä sekä puheenvuoroja ja kirja-arvioita.

Kirjoittajakutsu muille kuin tieteellisille artikkeleille

Haluaisitko kirjoittaa juuri päättyneestä opetuksen kehittämiskokeilustasi tai ottaa kantaa johonkin ajankohtaiseen yliopistopedagogiseen aiheeseen? Onko mielessäsi jokin digiloikkaan, teknologiakasvatukseen tai tiedonlukutaitoon liittyvä aihe?

Voit lähettää lyhyen tekstin ehdotetusta tai vapaasti valitsemastasi aiheesta ehdolle Keskustelua- tai Kehittäminen ja kokeilut -osioon 1/2020 numeroon 10.3.2020 mennessä. Otamme mielellämme vastaan myös kirja-arvioita tai muita ajankohtaisiin uutisiin tulevia tekstejä (lehden osiot).

Tarkempia tietoja sekä kirjoitusohjeet löydät Ohjeita kirjoittajalle -sivulta.

Lyhyet tekstit arvioivat päätoimittajat ja julkaiseminen on siten nopeampaa kuin vertaisarvioidun artikkelin kohdalla. Keskustelua- sekä Kehittäminen ja kokeilut -osion yhden sivun jutun enimmäispituus on 3 500–3 800 merkkiä välilyönteineen. Kahden sivun jutun käsikirjoitus on pisimmillään 7 700–8 000 merkkiä välilyönteineen. Tekstin maksimipituus on 11 500–12 000 merkkiä välilyönteineen ilman lähdeluetteloa. Kirja-arviointi on laajuudeltaan kahden sivun pituinen ja pisimmillään 7 700–8 000 merkkiä välilyönteineen.

 

Käsikirjoituksen lähettäminen

 

 

 

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: