Siirry sisältöön

Hyvinvointia yliopistojen myllerryksen keskelle – eli Peda-forum 2016 -päivät

15.4.2016

Anna-Maija Tuuliainen
anna-maija.tuuliainen@jyu.fi

 

Peda-forum-päivät

 

PedaForum_päivät.netti

 

Tervetuloa Jyväskylään Peda-forum-päiville 17.–18.8! Teemana on tänä vuonna Into ja himo  – hyvinvoiva kampus. Päivät alkavat jo tiistaina 16.8. verkostotapaamisilla, ja varsinainen ohjelma käynnistyy keskiviikkona 17.8. klo 12 päivien avauksella.

Teemaryhmissä ja työpajoissa pureudutaan sekä henkilöstön että opiskelijoiden jaksamiseen ja hyvinvointiin, intoon ja himoon koulutuksessa ja työssä, moninaistuviin oppimisympäristöihin ja digitalisaatioon sekä korkeakoulupedagogiikkaan ja pedagogiseen johtamiseen. Abstraktien jättöaikaa on jatkettu 20.4. saakka. Esitysten tulee liittyä annettuihin teemoihin, ja ne voivat olla joko suomen- tai englanninkielisiä. Teemaryhmien tarkemmat kuvaukset löytyvät päivien verkkosivuilta. Esitys voi joko käsitellä toteutuneita kehittämiskokeiluja tai esitellä aihepiiristä tehtyä tutkimusta. Myös muun tyyppiset esitykset ovat tervetulleita.

Yhdelle esitykselle varataan aikaa noin 20 minuuttia. Teemaryhmät kootaan kolmen esityksen sessioiksi, jolloin aikaa jää myös keskustelulle. Osallistujien lukumäärää voidaan tapauskohtaisesti rajoittaa.Teemaryhmien toteutuminen varmistuu, kun esitykset teemaryhmiin on valittu.

Ilmoittautuminen päiville, teemaryhmiin ja työpajoihin päättyy 31.5. Työpajat toteutuvat, mikäli niihin tulee riittävästi ilmoittautumisia. Muutokset ovat mahdollisia.

Ajankohtaista tietoa ja vuorovaikutusta

Peda-forum-päivät ovat Peda-forum-verkoston valtakunnalliset opetuksen kehittämispäivät ajankohtaisesta yliopistopedagogiikan teemasta. Kehittämispäivät järjestetään yhteistyössä Peda-forumin yhteyshenkilöiden kanssa, ja ne kiertävät eri yliopistoissa vuorollaan. Päivät levittävät tietoa oppimisen tutkimuksesta ja kehittämistyöstä sekä edistävät osallistujien keskinäisiä yhteyksiä ja vuorovaikutusta. Ensimmäiset päivät järjestettiin vuonna 1994.

Vuoden 2016 Peda-forum-päivät pidetään Jyväskylän yliopiston Mattilanniemen kampuksella Agora-rakennuksessa sekä Seminaarinmäen kampuksen uudessa Ruusupuisto-rakennuksessa. Ruusupuisto otettiin käyttöön syksyllä 2015, jolloin Jyväskylän yliopiston kasvatustieteilijät saivat pitkän odotuksen jälkeen oman rakennuksen. Tiloissa sijaitsevat kasvatustieteiden tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

Päivien ensimmäisen keynote-luennon pitää professori Martin Hagger aiheesta Predicting and Understanding People’s Self-Regulation of Social and Health Behaviour. Professori Hagger on yksi maailman johtavista käyttäytymisen muutoksen ja motivaation tutkijoista. Hagger työskentelee Curtin University -yliopistossa Perthissä, Australiassa ja johtaa siellä terveyspsykologiaan ja käyttäytymismuutostutkimukseen keskittyvää The Health Psychology and Behavioural Medicine Research Group -huippututkimusryhmää. Hän on elämäntapamuutoksen FiDiPro-professori Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Toisen keynote-luennon pitää kliinisen psykologian ja psykoterapian professori Raimo Lappalainen Jyväskylän yliopiston psykologian laitokselta. Hänen luentonsa aiheena on Psykologisen verkkointervention hyödyntäminen opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Lappalainen opettaa ja tutkii psykologisia analyysi-, interventio- ja hoitomenetelmiä. Viime vuosina  hän on kehittänyt erityisesti lyhyitä interventiomenetelmiä, kuten esimerkiksi erilaisia verkko- ja mobiilisovelluksia.

Hyvinvointiteeman mukaisesti päivien aikana pidetään liikunnallisia hengähdyshetkiä, ja torstaiaamuna on mahdollisuus yhteiseen aamulenkkiin.

Yliopistopedagogiikka-lehdellä kirjoittajakoulu, teemaryhmä ja työpaja

Yliopistopedagogiikka-lehti on näyttävästi esillä tämänvuotisilla Peda-forum-päivillä. Lehden kirjoittajakouluun voit lähettää omia tekstejäsi jo etukäteen, ja kirjoittajakoulussa saat vinkkejä ja neuvoja tieteellisten tekstien työstämiseen.

Lehden oma ”varjoseminaari” koostuu yhdestä teemaryhmästä ja yhdestä työpajasta. Oppimisen arvioinnin kehittäminen ja tutkiminen yliopistokontekstissa -teemaryhmän vetäjinä toimivat Telle Hailikari, Liisa Postareff ja Viivi Virtanen Helsingin yliopistosta.
Työpajan teemana on Käänteisen oppimisen mahdollisuudet ja haasteet eri alojen ja erilaisten opiskelijaryhmien sekä opettajien näkökulmista, ja sitä vetävät Laura Hirsto ja Markku Saarelainen Itä-Suomen yliopistosta.

Lisäksi Yliopistopedagogiikan luetuimmat artikkelit vuodelta 2015 sekä keväältä 2016 palkitaan kunniakirjoilla iltajuhlassa.

Anna-Maija Tuuliainen on Yliopistopedagogiikka-lehden ja Suomen kasvatustieteellisen seuran julkaisusarjan toimittaja.

LISÄTIETOJA

https://www.jyu.fi/koulutus/pedaforum2016
https://www.yammer.com/pedaforum2016/

ILMOITTAUTUMISET

https://payments.jyu.fi/events/peda_forum

CALL FOR PAPERS (20.4. SAAKKA)

https://www.jyu.fi/koulutus/pedaforum2016/callforpapers

PDF

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: