Siirry sisältöön

Pedaforum – korkeakoulupedagogiikan päivät: Aitoja kohtaamisia koronapandemian jälkeen

22.12.2022

Heli Koskinen, projektikoordinaattori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

heli.koskinen@haaga-helia.fi

Vuoden 2022 Pedaforum – korkeakoulupedagogiikan päivät keräsi ennätysmäärän esiintyjiä ja osallistujia Helsingin Pasilaan. Tapahtuma järjestetään seuraavaksi Tampereella kesäkuussa 2023.

Kuva: Haaga-Helia

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjesti korkeakouluopetukseen ja -tutkimukseen keskittyvän Pedaforum – korkeakoulupedagogiikan päivät -tapahtuman Helsingin Messukeskuksessa ja Haaga-Heliassa 24.–25.8.2022.

Elokuun loppuun sijoittuva tapahtuma keräsi Helsingin Pasilaan lähes 600 osallistujaa, ja kahden seminaaripäivän aikana kuultiin yhteensä yli 130 esitystä korkeakouluopetuksesta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta. Vuonna 2021 tapahtumaa ei pandemian vuoksi järjestetty, ja edeltävänä vuonna se siirrettiin hätäratkaisuna kokonaan verkkoon.

Pedaforumin vuoden 2022 teemana oli korkeakoulupedagogiikka 2030-luvulla, ja tapahtumassa pidettiin tulevaisuuden opetukseen ja oppimiseen liittyvien esitysten lisäksi myös erilaisia symposiumeita ja työpajoja. Pääpuhujina toimivat professori Irene Sheridan Munster Technological Universitysta (MTU), professori Alf Rehn Etelä-Tanskan yliopistosta sekä yliopettaja, koulutuksen kehittämisen asiantuntija Taru Konst Turun ammattikorkeakoulusta.

Tapahtumaan oli mahdollista osallistua myös virtuaalisesti tapahtuma-alustan kautta. Tästä huolimatta oli selvää, että aitoja kohtaamisia kaivattiin koronapandemian jälkeen. Tämä näkyi niin tapahtuman osallistujamäärissä kuin esitystenkin ennätysmäärissä. Kasvokkainen keskustelu ja mielipiteiden vaihto innosti jälleen osallistujia. Tunnelma Pedaforumissa oli lämminhenkinen, ja tapahtumapaikkana toiminut Messukeskus Siipi täyttyi iloisesta puheensorinasta ja raikuvista aplodeista.

– Mahdollisesti pandemian aiheuttamasta parin vuoden etätyöstä johtuen vuoden 2022 Pedaforum herätti paljon kiinnostusta tutkijoissa ja opettajissa. Saimme runsaasti abstrakti- ja sessioehdotuksia. Valtaosa ilmoittautuneista osallistui tilaisuuksiin paikan päällä Helsingin Pasilassa, kertoi Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Jari Laukia.

Seuraavan vuoden Pedaforumin järjestämisvastuu siirtyi tapahtuman päätöstilaisuudessa Tampereen yliopistolle ja Tampereen ammattikorkeakoululle, jotka järjestävät seuraavan tapahtuman yhteistyössä Poliisiammattikorkeakoulun kanssa.  Pedaforum – korkeakoulupedagogiikan päivät järjestetään Tampereella 6.–8.6.2023, ja ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa tapahtuman sivuilla maaliskuussa. Tapahtumapaikkana toimii Hervannan kampus, joka sijaitsee hyvien yhteyksien päässä Tampereen keskustasta. Seuraavassakin tapahtumassa on mahdollisuus seurata osioita virtuaalisesti, ja esityksiä nähdään myös englanniksi.

Vuoden 2023 teemaksi on valittu Kohti kestävää korkeakoulupedagogiikan toimintakulttuuria. Teema valikoitui korkeakoulupedagogiikan kentän ajankohtaisten keskusteluaiheiden pohjalta. Pääteema on jaettu seuraaviin alateemoihin: osallistava ja inklusiivinen korkeakoulupedagogiikka, korkeakouluyhteisön hyvinvointi, toimintakulttuurit ja pedagoginen johtaminen. Kirjoittajakutsu (call for papers) aukeaa 2.1.2023, ja esityksiä voi jättää 14.2.2023 asti.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: