Siirry sisältöön

Pedaforum 2023: Kohti kestävää korkeakoulupedagogiikkaa

28.7.2023

Henna Hakanen

Vuoden 2023 Pedaforum – korkeakoulupedagogiikan päivät järjestettiin 6.–8.6. Tampereella yliopiston Hervannan kampuksella. Tänäkin vuonna seminaari innosti monipuolisesti opetuksen, ohjauksen ja opintohallinnon asiantuntijoita sekä muita korkeakouluopetuksesta ja -tutkimuksesta kiinnostuneita, ja paikalle saapui yli 600 osallistujaa. Myös virtuaalisesti oli osallistujia mukana.

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämä tapahtuma sujui hienosti ja kolmen päivän aikana käytiin monia inspiroivia keskusteluja sekä nähtiin useita mielenkiintoisia sessioita.

Varsinaisten seminaaripäivien aikana kuultiin yli 170 esitystä, jotka liittyivät päivien teemaan ”Kohti kestävää korkeakoulupedagogiikan toimintakulttuuria” sekä alateemoihin ”Osallistava ja inklusiivinen korkeakoulupedagogiikka”, ”Korkeakouluyhteisön hyvinvointi” ja ”Toimintakulttuurit ja pedagoginen johtaminen”. Esityksiä oli alustuksien, työpajojen, symposiumien ja postereiden muodossa, niin suomeksi kuin englanniksikin.

Keskiviikkona kuultiin ensimmäinen keynote-puhe FT, FM, KM Juuso Niemiseltä. Hänen aiheenaan oli ”Kuka arvioisi arviointia? Kohti kestävää arviointikulttuuria”. Nieminen toimii kasvatustieteen apulaisprofessorina The University of Hong Kongissa sekä Honorary Research Fellow -nimikkeellä Deakin Universityssa, Australiassa.

Illalla kokoonnuttiin iltajuhlaan Pakkahuoneelle. Pakkahuoneella nautittiin illallinen, jaettiin Yliopistopedagogiikka-lehden kunniakirja Marja Laasoselle luetuimmasta artikkelista, kuultiin teatterityön tutkinto-ohjelman opiskelija Vincent Kinnusen monologi Lumovoimakenttä sekä tanssittiin bilebändi Bastugatanin tahtiin.

Torstaina oli puolestaan toisen keynote-puhujan, FT Essi Aarnio-Linnanvuoren, vuoro. Hänen puheensa otsikko oli ”Pääseekö tästä yli? Pohdintoja korkeakoulupedagogiikan mahdollisuudesta toimia siltana kestävään tulevaisuuteen”. Aarnio-Linnanvuori toimii ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnassa ja on kokenut ympäristö- ja ilmastokasvatuksen asiantuntija.

Sessioiden lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus vierailla yliopiston ja TAMKin laboratorioissa sekä osallistua yin jooga -tunnille SportUnin johdolla. Lisäksi osana etkoja osa osallistujista pääsi tutustumaan tapahtuman yhteistyökumppanin Poliisiammattikorkeakoulun toimintaan.

Pedaforum järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Ensi vuonna Pedaforumin järjestää Hämeen Ammattikorkeakoulu Hämeenlinnassa 4.–6. kesäkuuta.

No comments yet

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.